6 Şubat 2012 Pazartesi

GÜNÜMÜZDE KADINLAR NE Mİ İSTER?



     Biz ki yüzyıllardır sorulan bu soruyla ve cevabının olmayışı yalanıyla geçindik durduk. ‘’Kadınları anlamak gerçekten çok zor, ne isterler?’’ paradoksu beşikten bastona hepimizin bilinçaltını işgal etmiş ve hatta onun bir paradoks olduğu dayatılmıştır. Birisi de çıkıp ‘’acaba ne isterler’’ diye düşünme eğilimine düşmeye görsün, anında bulaşıcı hastalık gibi önü kesilir bu düşüncenin. Çünkü hazır değildir cevaba. Çünkü yüzyıllardır kendisi de bilir insan bu sorunun cevabını. Bilir de bir suç gibi saklar durur.
     Günümüzde esirliğimizi üstüne para verdirerek sigortalatmak suç değildir. Günümüzde yüksek doz koyun sürüsü güdüsünü damardan verip uyutmak suç değildir. Günümüzde bakanların zaafını yasalaştırmak suç değildir. Günümüzde nikâhı olmayan kadını dövmek suç değildir. Günümüzde mahkemelerin ‘’tam ehliyetli’’ bir suçluyu ergen altı göstermesi suç değildir; montajla halledebilirsiniz hayalinizde rahatlığı vardır. Günümüzde RTÜK’ün seyirciyi hormon dengelerini aşmış cinsel mekanizma kabul edip kendi atını seyircinin evinde koşturma isteği suç değildir. Günümüzde suç, suç değildir. Günümüzde günümüzü yaşamak suçtur.
     Şimdi bütün bunların ‘’Kadın Paradoksu’’ ile ne alakası var diyeceksiniz. Sorun da bütün bunlar işte. Aslında ‘’Kadınlar Ne İster’’ diye bir şey yoktur ve hiç olmamıştır. Aksi takdirde sorarlar adama ‘’kime göre, neye göre, hangi durumda hangi olay karşısında, nasıl birinden vs’’… Meselenin baba ocağı ‘’İnsanlar Ne ister’’dir. Kadın da bir insan olduğuna göre -ki biliyorum bunu kabullenmek epeyce zor ama inanın öyle- insanca yaşamak ister sevgili kardeşim. İnsan olmak ister. Günümüzü suç saymadan yaşamak ister. Ötesi teferruat!

Nil Kızılırmak-
TARSUSUN SESİ KÖŞE YAZISI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.